SÅ GICK DET TILL…

Tyllingstrands AB bildades 2007 av de båda delägarna Hans Danielsson och Pernilla Jennervall. Hans Danielsson är i dag vd för företaget och Pernilla Jennervall är ekonomi- och personalansvarig. Hans Danielssons historia som entreprenör går längre tillbaka och han har varit egen företagare under stora delar av sitt yrkesliv. Från början drev han ett billackeringsföretag, men så småningom såg han ett behov på marknaden inom ihopsvetsning av fjärrvärmerör.

 

Steget mot starta eget

Steget att starta eget företag inom fjärrvärmeinstallation tog Hans Danielsson och Pernilla Jennervall år 2007. Den första tiden arbetade företaget främst som underentreprenör åt Källby Rör, åt vilka vi utförde svetsning samt installation av värmepumpar och fjärrvärmecentraler. Kostnadsmedvetenheten var stor från början och för att begränsa kostnaderna ville vi göra så mycket som möjligt på egen hand. Men redan första året fick vi så mycket beställningar att vi behövde anställa ytterligare två. Som underleverantör åt Källby Rör reste vi mycket och utförde jobb i hela landet. Det blev inte mycket tal om fritid, utan vi låg ute även under helger och arbetade. Det var en slitsam tillvaro, vilket fick oss att börja söka oss hem till Falun för att söka efter kunder här.

I detta skede fick vi Falu Energi & Vatten som kund. Vi vann omfattande upphandlingar hos dem och fick genast mycket att göra. Vi växte så småningom och fick fler kunder i närområdet, som bland annat Borlänge Energi, Sandviken Energi, Malung-Sälens Kommun, Bergvik Skog AB, Avesta kommun och Värmevärden AB.

Vår kompetens om fjärrvärmekulvertar ökades successivt och så småningom blev vi vad vi är i dag – en komplett leverantör av montering och installation av fjärrvärmerör och fjärrvärmecentraler.

Falun-Borlänges fjärrvärmenät

Ett stort steg uppåt tog vi 2012 när vi vann upphandlingen av det unika fjärrvärmesamarbetet mellan Falun och Borlänge där de båda städernas fjärrvärmenät byggdes ihop. Det var över två mil ledningar i två riktningar som byggdes och som togs i drift året därpå. Falun och Borlänge kan nu använda båda städernas uppvärmningsmöjligheter, bland annat industriernas restvärme. Därmed kan man välja det alternativ som för stunden är billigast eller mest miljövänligt. Vi lärde oss enormt mycket under det projektet och fick goda erfarenheter av större projekt att ta med oss in i framtiden.

Egna, nybyggda lokaler – ett Passivhus

Ytterligare en milstolpe passerade vi när vi flyttade in i våra egna nybyggda lokaler på Ingarvet i Falun. Vi köpte marken redan 2010 och byggde därefter en lokal helt i egen regi. Hans Danielsson lade själv ner mycket av sin fritid i byggandet och han levde i princip i sina snickarbyxor. Inflyttningen gjorde vi år 2013. Det är ett så kallat passivhus, vilket innebär en extremt låg energiförbrukning, vilket passar väl in i vår profil som miljövänligt företag. Vi är stolta över att ligga i framkant vad gäller miljövänliga och energieffektiva industrilokaler.

Redovisning i huset

År 2011 utbildade sig Pernilla Jennervall till auktoriserad redovisningskonsult. När studierna var klara arbetade hon med Tyllingstrands ekonomi samtidigt som hon var deltidsanställd vid en revisionsbyrå i Falun. Sedan våren 2016 arbetar Pernilla Jennervall heltid vid Tyllingstrands. Dels som ekonomi- och personalansvarig och dels som redovisningskonsult åt externa kunder.

Vi har byggt en stabil grund med ett kompetent gäng välutbildade medarbetare och god finansiell expertis. Vi står nu väl rustade för ytterligare tillväxt de kommande åren.

Hans Danielsson

Hans Danielsson och Pernilla Jennervall vid prisutdelningen av Årets Superföretag. Tyllingstrands har mottagit Di Gasell, 2014 och 2015. Priset utses av Dagens Industri och ges till Sveriges snabbast växande företag.